Handsondering

Een sondering is een geotechnische onderzoeksprocedure waarbij de eigenschappen van de bodem of ondergrond worden beoordeeld. Een handsondering houdt in dat een sondeerapparaat (sondeerstang) handmatig in de grond wordt geduwd, in plaats van met behulp van machines. Dit wordt vaak gedaan voor kleine schaalonderzoeken of in situaties waar machinale sondering niet praktisch is. Beoordeling dient door een constructeur plaats te vinden.

Plan direct een sondering in

U kunt direct een afspraak inplannen voor een handsondering door op de afspraak-knop te drukken. Kies dag en tijd en het is geregeld. Als u ervoor zorgt dat we toegang krijgen dan zorgen wij dat er een handsondering wordt gemaakt.

Mogelijkheden


Basis handsondering

Maximaal 3 sondeerpunten, max 2,5m diep (indien mogelijk), rapport met de uitslagen in tabel- en grafiekvorm

4-punts sondering

Bestaande uit 4 sondeerpunten, max 2,5m diep (indien mogelijk), rapport met de uitslagen in tabel- en grafiekvorm

5-punts sondering

Bestaande uit 5 sondeerpunten, max 2,5m diep (indien mogelijk), rapport met de uitslagen in tabel- en grafiekvorm


Werkwijze

Met een handsondeerapparaat wordt 25 cm diep in de bodem geprikt. Daarna wordt met een grondboor 25 cm geboord en wordt wederom over een lengte van 25 cm geprikt, dit herhaalt zich zodat er een stapsgewijze opbouw van de draagkracht van de grond wordt gevormd per 25 cm met een diepte van 2 - 2,5m. De waardes worden in een tabel ingevoerd en hier komt een grafiek uit.